ALIMENTS MODERNS PERJUDICIALS PER A LA SALUT

El nostre rebost és ple d’aliments poc recomanables. Veiem quins són.

supermercat

Galetes de xocolata farcides amb doble capa de sucres i greixos saturats, postres dolços baixos amb calories edulcorats artificialment, menjar ràpid llest en 3 minuts de microones carregats d’additius, sucs comercials embotellats saturats de sucre i sota el nom de “ 100% naturals”.

La indústria alimentària idea contínuament comestibles poc sans i els promou tan massivament per mitjà de la publicitat que la majoria dels ciutadans acaben creient que tots els aliments són bons, així que els compren i els consumeixen sense plantejar-se si realment són saludables.

La realitat és que la publicitat és cada cop més enganyosa. Del dit al fet hi ha un munt de quilòmetres que cal esbrinar. No et deixis engatussar.

Quins aliments són perjudicials?

Molts. Alimentar-nos constantment de productes comercials on als seus ingredients hi figurin els famosos additius, com els seguidament esmenats, suposa un greu error. Aquests, i moltíssims més, són bioperjudicials, potencialment cancerígens i suposen un risc per a la salut amb el pas del temps.

Colorants : E-102, E-120, E-124, E-154, E-155

Conservants : E-210, E-218, E-236, E-251

Antioxidants: E-311, E-380, E-385

Estabilitzants: E-450, E-451, E-621, E-625, E-920, E-921

Edulcorants: E-951, E-952, E-954

Et recomano que basis la teva alimentació en productes naturals i frescos. Si tu, personalment, no entens què és tota aquesta nomenclatura, les teves cèl·lules tampoc. La mala alimentació és l’inici de moltissimes malalties actuals.

Com es l’alimentació actual de moltes persones?

No us podeu fer la idea de quantes persones no proven diàriament una peça de fruita i/o verdura al dia per motius molt diversos.

Actualment el pla alimentari de molts nens, joves i adults és basada en carns vermelles procedents d’animals de granges intensives de fabricació en sèrie, cereals refinat, sucres, greixos saturats, refrescos ensucrats, llaunes de conserves, salses comercials, menjar preparat i sucs embotellats, entre d’altres.

És imprescindible entendre que som el que mengem i que amb el pas del temps el cos farà que la mateixa persona se n’adoni dels excessos i mals hàbits alimentaris passats esdevenint una malaltia.

Cada cop és més comú trobar nens petits amb malalties irreversibles com la celiaquia, al·lèrgies alimentaries, diabetis, obesitats o simptomatologies com l’estrenyiment, mals de panxa i vòmits. El culpable és, una vegada més, la mala alimentació.

Com substituir “comestibles” per aliments?

-Galetes comercials : Galetes de qualitat o casolanes fetes amb plàtan, flocs de civada i coco ratllat. Oblees d’arròs amb una mica de mel o melmelada sense sucre o compota de poma o amb trossos de fruita.

-Iogurts comercials : Batut de plàtan amb ratlladura de pell de mandarina. Batut de mango o de papaia.

-Cereals ensucrats de l’esmorzar: Porridge de civada, musli amb beguda de civada.

-Patates i snacks fregits: Fruits secs al natural, patates o moniato al forn finament laminat i amb unes gotes d’oli i orenga.

-Caramels i llaminadures: Fruites dessecades com les figues, dàtils, orellanes, panses. Fruita natural amb un toc de xocolata desfeta. Fruita seca sense sucres afegits. Llaminadures fetes amb alga agar-agar.

-Begudes ensucrades i sucs comercials: sucs o liquats de fruites i hortalisses, tes, infusions, aigua amb llimona i canyella.

-Begudes excitants: Te amb gingebre

-Crema de xocolata: Batut de plàtan amb cacau pur desengreixat i edulcorat amb estèvia o fruita seca. Batut de pera,  plàtan, alvocat, cacau i dàtils.

-Gelats: Fruita congelada i triturada. Exemples: Gelat de mango, plàtan, papaia, plàtan i mores, mango i coco.

Recomanacions per a un canvi d’hàbit saludable

No gastis en comestibles i estalvia comprant aliments que nodriran al 100% cadascuna de les teves cèl·lules.

-Fruita, verdura i hortalisses. Converteix la teva cuina en un arc iris de colors.

Llegums.

-Cereals integrals com : arròs, pasta, quinoa, mill, blat sarraí, polenta, civada, entre d’altres.

-Begudes vegetals.

-Pa de qualitat, intentant evitar el blat comú.

-Peix salvatge, carn de qualitat i ous ecològics. O bé la seva versió vegetariana amb el tofu, tempeh i seitan.

-Fruits secs i fruita seca.

-Llavors i germinats.

-Oli d’oliva de primera premsada en fred o oli de coco.

-Estèvia, xarops o sucre morè.

-Te, cafè i infusions.

-Xocolata, melmelada sense sucre afegit o dolços casolans fets amb productes de qualitat.

Conclusió

Tots els comestibles comercials es poden substituir per aliments saludables, tan sols has de tenir idees i plasmar-les a la cuina. Si necessites ajuda comptar amb mi.