EL PODER SALUDABLE DELS BATUTS VERDS

Inundat de vitamines, minerals i antioxidants amb els meravellosos batuts verds.

Autora: Mylenne Salazar
Tècnic Superior Dietista i Nutricionista Natural

batutsverds

Has escoltat a parlar dels batuts verds? Avui dia aquesta passió per la combinació de fruita i  verdura crua està molt extesa. És una moda originaria dels Estats Units i a representat un boom a la resta del món actual.

Si ets una persona interessada en el món de la salut natural, segur que el que llegiràs t’agradarà!

Et sona l’eslògan de “ 5 fruites i verdures al dia”? doncs és una manera de prendre les racions recomanades convertides en meravellosos, sans i boníssims batuts. Tot en 1.

La importància de menjar fruita i verdura en el seu estat natural, EL CRU, radica en que és la única forma d’aprofitar totes les vitamines, minerals i antioxidants al 100% . És una manera idònia per a què el nostre organisme rebi tots els micronutrients, aigua i fibra necessaris d’una manera òptima i directa.

Has provat mai de canviar els teus esmorzars per un deliciós i nutritiu batut verd? T’ho recomano moltíssim. Fes la prova uns dies!

Rera el procés de desintoxicació nocturn que fa el nostre cos, aquesta és la millor manera de començar el dia i rebre una bona dosis d’energia sana i natural, amb la que en tan sols 20 minuts notaràs els efectes. T’animes?

Quins són els beneficis de prendre batuts verds?

Els batuts de fruita i verdura crua nodreixen les nostres cèl·lules, oxigenen la sang, hidraten, desintoxiquen, ens omplen d’energia, redueixen l’ansietat i disminueixen la gana, eliminen la cel·lulitis, eliminen la retenció de líquids, eliminen greix, alcalinitzen el ph de la sang i són un remei excel·lent en la cura de certs problemes de salut com la obesitat, diabetis, colesterol, hipertensió, migranyes, alèrgies, retenció de líquids, gota, artritis, artrosis, depressió, millora l’estat de la pell, estrenyiment, etc, i representen un factor protector i preventiu davant moltes malalties actual.

Com es prepara el batut verd?

Un bon batut verd, ha de comptar amb,

Base líquida: cogombre i/o api.

Base verda : espinacs, col, bledes, carbassó, enciam, ruca, canonges, endívies, escarola…

Base dolça : 1 sola fruita com pinya, poma, pera, taronja, mandarines, raïm, papaia, magrana …

Base vegetal : Pastanaga, remolatxa, col, bròquil, llimona, api, tomàquet, pebrot, ceba …

Gust : gingebre i/o llimona.

Base extra : menta, julivert, all, paprika, cúrcuma, alfàbrega, cibulet …

Vols idees? Et deixo uns quants exemples

Anèmia : remolatxa, bròquil, col, llimona, poma, cogombre i espinac.

Desintoxicant : kiwi, espinacs, cogombre, llimona i julivert

Ansietat per els “antulls o capritxos” : pinya, cogombre, api, llimona i espinacs

Marcar muscle i desinflar-se : cogombre, api, llimona, espinacs i bledes

Millorar la circulació: remolatxa, llimona, pastanaga, api i cogombre

Com em sentiré?

Enèrgica, estupenda, nodrida, hidratada i amb molt bon estat d’ànim.

A qui està contraindicat?

A totes aquelles persones que no els interessi cuidar-se i que la seva salut passi a ser segon pla.

Les persones embarassades o en període de lactància la única cosa que no poden fer és dur a terme un pla de desintoxicació única i exclusivament de batuts de fruita i verdura crua, ja que els tòxics acumulats en el seu propi cos, poden desprendre’s a causa del procés desintoxicant i passar aquests al nadó a través de la llet materna.

Quants batuts pots prendre al dia?

Si tot just comences a integrar-los a la teva vida, comença  canviant l’esmorzar per un bon batut. Uns dies més tard augmenta la dosis i integra’l també a mig matí i/o a mitja tarda.

Més endavant, pots substituir el dinar o el sopar per aquests excel·lents i nutritius batuts.

En cas de voler fer un pla de dejuni, desintoxicació o aprimament potent sense alterar el cos i oferint tot els nutrients necessaris sense fer bajanades amb la salut, llavors l’ideal és prendre entre 4 o 5 litres de batuts variats al dia, degudament repartits en horaris ordenats.

A l’apartat receptes, trobaràs batuts deliciosos, sans, saludables i naturals.

Què necessites per a preparar-los?

Una liquadora o una batedora de got o de mà ben potent.

Cal saber que la liquadora separa la polpa fibrosa del suc, la batedora no. Si utilitzes un utensili o un altre, els beneficis i resultats seran diferents.

Què més cal saber?

T’aconsello que demanis recomanació als professionals dietistes i nutricionistes que treballin dins un pla de salut natural. Nosaltres t’assessorarem de quins són els batuts més idonis per a tu, la tècnica a utilitzar, els motius favorables segons el teu cas i t’ensenyarem una mica com funciona aquest tipus de pla alimentari.

 

És molt senzill i motivador, sempre i quan tinguis la informació necessària. T’animes?